Låt oss inspirera dig att tänka i nya banor
Not rendering correctly? View this email as a web page here.

Vi spenderar den största delen av våra liv på jobbet. Många av oss "är" våra jobb och lever efter branschens och företagkulturens värderingar. Men när det börjar skava, när det känns både i kroppen och själen att det är något annat man söker är det oftast ens egna värderingar som
inte synkar med företagets. Läs om Andreas Nilsson och Bita Yazdani som längtade efter att förverkliga sina drömmar.

 

 Vi startade eget för att må bra och leva som vi lär

 

Bita_andreas 3.jpg 2016 hamnade jag hos Newstart genom mitt jobb på Försvarsmaktens HR-centrum. Newstarts vd Peter Cederqvist, erfaren karriärutvecklare och entreprenör, blev min karriärcoach. Jag ville bolla min idé om att starta eget företag inom ledarutveckling - om idén höll, om det var rätt tid för mig och om det verkligen passade mig att driva eget.

DRÖMMAR OM ATT KÖRA EGET

Under några års tid hade jag pratat med en nära vän, Bita Yazdani, om att en dag starta ett företag där vi kunde göra skillnad på det sätt vi själva ville. Vi hade storslagna drömmar och kände båda två att vi skulle göra störst nytta om vi själva fick sätta agendan och styra skeppet.

Peter hjälpte mig att sortera mina tankar, tydlig-göra mina styrkor kopplat till den nya tillvaron och få mig att tro på mig själv och min kompetens. Jag jobbade ju själv med liknande frågor, men behövde ändå någon utifrån att bolla med. Han var övertygad om att Bita och jag hade en stark idé och timingen borde vara rätt då många företag och organisationer redan nosat på våra områden men inte riktigt kommit igång med något gediget arbete.

FRÅN NEW YORK HEM TILL SVERIGE

Bita har bott i New York i 5 år och började längta hem till Sverige. Hon kände sig redo att köra eget, kanske verkställa vår ”lilla” dröm, snarare än att ta anställning på en konsultfirma här i Sverige. Hon bestämde sig för att säga upp sig som Senior Manager på Earnst & Young på NYC-kontoret...
Läs hela här

 

Passa på att både bli inspirerad och få mer kunskap om den nya diskrimineringslagen med Andreas och Bita!

Newstart och LeadHuman bjuder på Bubbel & Babbel

Tis 18 april                                        
Kl 16.00-17.30

Om nya diskrimineringslagen med bättre förutsättningar
för jämlikhet. 

Har ni kommit igång med arbetet?

peter_transparant rund-1.jpg

Moderator: Peter Cederqvist, vd Newstart

Ja, jag vill ha mer kunskap

 

Hos oss på Newstart är självinventering grunden i vår karriärutveckling. Peter Gärdenfors, professor i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet, funderar i sin senaste bok, Den svåra konsten att se sig själv, bl a över hur teknikutvecklingen påverkar hur vi uppfattar vårt jag.
Boken är den fjärde i serien om vad det innebär att vara en människa. 

 

Ditt sanna jag, vad är det?

 

Peter Gärdenfors.png
 
 
Från Forskning & Framsteg, mars 2017
Bild: Conny Ekström

VARFÖR EN BOK OM JAGET?

– Det har blivit en myt i vårt samhälle att du ska ta fram ditt sanna jag. Tanken om ett fixt jag är en illusion. Vi konstruerar jaget, och det har allt mer kommit att handla om utseende. Förr var det din personlighet, din heder, ära och position som skapade ditt jag. Nu har fokus mer och mer hamnat på hur vi ser ut.

HUR HAR NY TEKNIK OCH SOCIALA MEDIER FÖRÄNDRAT JAGET?

– I boken utgår jag från spegeln. Jag blev paff över hur ny spegeln är. Fram till för 400 år sedan var speglar gjorda av polerad metall, vilket gav en väldigt suddig och mörk bild. Först på 1900-talet blev det vanligt att ha en bra spegel hemma. Nu har du en spegel med dig hela tiden i din smarta telefon och det är lätt att ta ett foto av dig själv. Läs hela artikeln här


 

ICF Diplomerad Coach I Utvecklande Ledarskap i höst

 

Funderar du på att hjälpa andra att nå sin fulla potential i arbetslivet? Då rekommenderar vi på Newstart Diplomerad Coach, som riktar sig till dig som vill arbeta som professionell coach eller använda coaching som en del i ditt ledarskap. 

Utbildningens praktiska och teoretiska innehåll samt litteratur utgår från International Coach Federations (ICF) riktlinjer och är godkänd av ICF. Den innehåller allt du behöver utom din egen praktik och mentortimmar, för att efter utbildningen kunna certifiera dig genom ICF.

Läs mer om Dipl. Coach

 

Utvecklande ledarskap (UL) är Försvarshögskolans nya ledarskapsmodell. Modellen tillämpas även inom statlig och kommunal sektor samt inom det privata näringslivet.
Den är utvecklad och kvalitetssäkrad av institutionen för Ledarskap och Management
på Försvarshögskolan och vilar på en bred vetenskaplig bas med utgångspunkter i organisationsteori, pedagogik, psykologi, psykiatri, socialpsykologi och sociologi.

Vill du få medarbetarna att växa, ta eget ansvar och skapa resultat? Med ett coachande förhållningssätt skapar du resultat genom motivation och engagemang. Du får större medvetenhet om din ledarstil och ....

Läs mer om UL

Utbildningsledare

Lars Sjodin_dipl coach.jpgLars Sjödin, är Fil. Mag. ledarskap, certifierad coach inom ICF och ICC. Han har under många år arbetat på Bosön med svensk elitidrottsledarutbildningar.

www.larssjodin.com

 

PeterCederqvist-3.jpgPeter är civilekonom, certifierad PCC-coach via ICF samt ICC-coach och NLP Master Practitioner. Peter arbetar med 
ledarutveckling, chefs-
coaching samt karriär-utveckling och är vd på Newstart

 

Följ och gilla oss!